In ultimii ani, acvaristica si pasiunea pentru pestii si plantele de acvariu efectiv au explodat si printre romani. Ceea ce e super! Acesta este un hobby curat, elegant si nobil! Din lipsa de spatiu sau din alte considerente, multi aleg un acvariu mic. Totusi, pentru cine este potrivit un acvariu mic si cat de mic este prea mic? Afla totul din acest articol!
Acvariu mic: pentru cine este potrivit?
Ce inseamna un acvariu mic? Un acvariu mic are intre 15 si 50 de litri. Modelele care trec peste aceasta capacitate sunt considerate medii sau mari, iar sub 15 litri nu recomandam, intrucat nicio creatura marina nu se va simti bine. Chiar si in acvariile mici, de 15-20 litri, nu poti pune orice peste, ci doar anumite specii care nu necesita spatiu mult.
Acestea fiind spuse, pentru cine este potrivit un astfel de acvariu mic? Ei bine, daca vrei un acvariu intre 20 si 50 de litri, sunt posibile doua variante:
- fie esti incepator si vrei sa te obisnuiesti. Cel mai probabil, vei incepe cu un peste usor de intretinut, cum ar fi pestele Betta, si cu ceva plante si decoruri artificiale
- fie esti avansat in acvaristica si vrei sa faci un mini-colt de rai doar al tau. Vrei sa demonstrezi ca poti creste intr-un spatiu mic atat pesti sau bancuri de pesti, cat si plante naturale de acvariu. Nu este usor sa gestionezi un ecosistem mic. Insa tu, daca esti avansat si ai aceasta ambitie, vei reusi!
Ceea ce nu trebuie sa uitam este ca un acvariu mic este de fapt mai greu de intretinut decat unul mare. Daca faci o mica greseala si compozitia chimica a apei sufera o schimbare, intr-un acvariu de capacitate mare aceasta schimbare se va propaga mai greu. Ai timp sa iei masuri, asa incat sa nu moara pestii si plantele.
In schimb, intr-un acvariu de capacitate mica, orice schimbare chimica a apei se propaga instant si pestii pot fi afectati rapid. De aceea, este mai greu sa tii sub control un ecosistem mic decat unul mare, de cele mai multe ori.
Adauga Comentariu