Pentru cei care nu cunosc foarte bine domeniul acvaristicii, este tentant sa creada ca aranjezi totul intr-un acvariu si gata treaba. Apoi, dai mancare regulata pestilor si asta e tot. Poti sa stai si sa iti admiri linistit acvariul. Ei bine, asta e departe de realitate. De fapt, mentenanta unui acvariu este obligatorie si trebuie facuta regulat. In acest articol, iti spunem cam cat timp iti ia sa o faci.
Cat timp iti ia sa faci mentenanta unui acvariu?
Nu trebuie sa uitam niciodata ca, oricat de frumos ar fi, un acvariu nu este doar o decoratiune in casa noastra, asa cum este o vaza cu flori. De fapt, un acvariu este un mini-ecosistem. In centrul existentei sale, se afla chiar procesul de mentenanta (adica de ingrijire). Fara mentenanta adecvata, absolut orice acvariu din lume, indiferent cat e de frumos, va muri. De aceea, persoana care decide sa isi faca un acvariu isi asuma aceasta responsabilitate a ingrijirii sale regulate.
Iata ce trebui sa faci daca ai un acvariu, in linii mari:
- Trebuie sa hranesti pestii. Apoi, trebuie sa ii supraveghezi cat timp mananca. De ce? Pentru a culege resturile de hrana pentru pesti ramase nemancate, pentru a nu se depune pe fundul acvariului. Daca se depun, vor altera calitatea chimica a apei.
- Nu ne uitam la pesti doar sa ii admiram. Un acvarist se va uita atent, cautand semne de boala sau de comportamente atipice. In cazul in care un astfel de comportament este observat, trebuie identificata cauza si actionat cu un tratament pentru pesti corespunzator.
- In mod regulat, apa trebuie testata.
- Substratul trebuie aspirat si curatat frecvent.
- Apa trebuie schimbata partial cel putin o data pe saptamana.
- La intervale mai mari de timp, acvariul trebuie curatat in totalitate, iar pestii mutati temporar in alt vas.
Intentia noastra nu este sa te speriem. Vrem doar sa intelegi responsabilitatea pe care detinerea unui acvariu o implica. Pentru tot ce ai nevoie, MagazinAcvaristica este aici sa te ajute.
Adauga Comentariu