Crevetii pitici au marele avantaj al aspectului lor deosebit de atragator. Fiind colorati si mici, vor da un aer special si profesional acvariului tau. Oricine a mai vazut pesti intr-un acvariu. Insa cati oameni au vazut creveti pitici intr-un astfel de ecosistem? Din acest motiv, multi acvaristi se mandresc cu crevetii lor in acvariu.
Totusi, este bine sa stii ca toti crevetii si in special speciile pitice (caritide, neocaritide) au anumite necesitati speciale. Aceste necesitati constau in parametrii apei. Valorile apei din acvariu sunt extrem de importante daca vrei ca aceste nevertebrate sa supravietuiasca si sa prospere in acvariu.
Crevetii pitici si valorile apei din acvariu
Spre deosebire de alte specii de acvarii ceva mai adaptabile, crevetii sunt sensibili la:
- pH
- gH
- kH
In linii mari, pH-ul trebuie sa aiba valori intre 6.5-8.5 in functie de speciile de creveti. gH-ul si kH-ul trebuie sa fie intre 3-30. Temperatura apei trebuie sa aiba de la 5 la 30 grade, bieninteles in functie de specia de nevertebrate pe care ai ales-o. Asadar, vei avea nevoie de teste pentru apa foarte frecvent. In viitoarele noastre articole vom discuta valorile exacte ale apei in functie de specia de creveti. Fiind specii destul de sensibile, ai nevoie de teste de apa de calitate, care sa arate cat mai precis valorile. De aceea, iti amintim ca la MagazinAcvaristica lucram doar cu furnizori de top si oferim cele mai bune produse la cel mai bun pret.
Totodata, apa de acvariu pentru aceste nevertebrate trebuie sa fie cat mai curata, cu cat mai putini germeni posibil. De asemenea, cantitatea de metale grele trebuie sa fie cat mai scazuta posibil, preferabil spre zero. Inainte de a adauga crevetii, este necesar sa ciclezi acel acvariu. Asteapta pana cand nivelul de nitriti atinge nivelul maxim si incepe sa scada. Apoi masoara pana cand valorile apei sunt in parametri buni pentru creveti. Abia apoi adauga nevertebratele in vas.
Adauga Comentariu