Acvariile sunt o adevarata distractie pentru cei mici, plus o sursa de invatare continua. De asemenea, acvariile creeaza simtul responsabilitatii la copii si le dezvolta empatia, inteligenta emotionala si creativitatea. Acvaristica este, probabil, cel mai util hobby pentru un copil. Cum alegi cel mai bun acvariu pentru copii? Afla din acest articol!
Cum alegi cel mai bun acvariu pentru copii?
Tendinta generala a parintilor care nu sunt acvaristi este sa cumpere cel mai mic acvariu pe care il gasesc. Pretul e mai mic, e mai usor de decorat si e asa micut si dragut, nu? Ei bine, aceasta este reteta perfecta pentru a zdrobi inima copilului cand vor incepe pestisorii sa moara. De ce? Pentru ca un acvariu mic este, de fapt, mult mai greu de intretinut decat unul mai mare. Compozitia chimica a apei se schimba mult mai usor si mult mai repede daca acvariul este mic. Astfel, pestii sunt in pericol in mod constant. Cand un acvariu e prea mic, pur si simplu nu ai timp sa reactionezi si sa corectezi problema ecosistemului indeajuns de repede pentru a salva pestisorii.
De aceea, noi recomandam un acvariu de minimum 35-40 de litri pentru copii. Acest tip de acvariu este mai usor de gestionat decat unul mic. Le ofera sansa sa invete acvaristica fara stresul constant de a pierde pestii.
Ca regula generala, un acvariu pentru copii ar trebui sa fie mai extins pe orizontala decat pe verticala. Incap mai multi pesti de acvariu pentru incepatori si e mai usor de controlat. Un acvariu de sticla este mai ieftin, insa un acvariu din acrilic este mai rezistent la socuri mecanice. De asemenea, un acvariu cu apa dulce este mai usor de intretinut decat un acvariu cu apa sarata.
Speram sa iti foloseasca aceste sfaturi pentru a alege cel mai bun acvariu pentru copii. Te felicitam pentru investitia in viitorul copilului tau!
Adauga Comentariu