Pestii abia cumparati trebuie sa treaca printr-o perioada de carantina, pentru a nu avea vreo boala ascunsa care sa se transmita tuturor pestilor din acvariu. De asemenea, daca unul dintre pestisorii existenti da semne de boala sau trebuie sa urmeze un tratament, trebuie carantinat de ceilalti pesti. Cum carantinezi pestii din acvariu? Afla din acest articol!
Cum carantinezi pestii din acvariu?
Cea mai simpla metoda este sa folosesti un vas din plastic sau din sticla. Orice este sigur pentru mancarea ta, este sigur si pentru pesti. O galeata bine spalata si dezinfectata este buna de folosit. Orice vas folosit va trebui degresat si spalat foarte-foarte bine pentru a nu influenta calitatea apei in care va sta pestele carantinat. De asemenea, recomandam folosirea unui vas cu pereti transparenti. Va fi mult mai usor sa observi comportamentul pestelui si evolutia sa.
Pune apa in acest vas, verifica-i pH-ul si temperatura si… Ai un acvariu-spital! Poti monta un filtru pentru recirculare daca pestele va sta mai mult de o zi in aceasta apa.
Fiind un adapost temporar pentru pestisori, acest acvariu-spital nu trebuie sa fie foarte mare. Nu ai nevoie de un vas la fel de mare ca acvariul principal. Totusi, ai putea sa pui aici un decor de acvariu, pentru ca pestele sa simta ca are un refugiu. Fiind o cantitate redusa de apa, iti va trebui si o cantitate mai mica de medicatie pentru acest acvariu-spital.
Daca pestele nou-cumparat va fi singurul peste din acvariu, trebuie carantinat? Ei bine, nu. Daca nu exista riscul de a pune in pericol sanatatea alor pesti deja existenti in acvariu, atunci nu este necesara carantina. Carantina este necesara doar daca ai deja alti pesti in acvariu sau daca un peste are un comportament ciudat. Vezi aici cum tratezi un peste de acvariu bolnav, iar aici poti afla care sunt cele mai des intalnite boli ale pestilor de acvariu.
Adauga Comentariu