Temperatura apei din acvariu influenteaza sanatatea si starea de bine a pestilor. Cum mentii temperatura scazuta a apei din acvariu pe timpul verii? Afla din acest articol!
Cum mentii temperatura scazuta a apei din acvariu pe timpul verii?
Iata cum poti preveni ca apa din acvariu sa se supra-incalzeaza pe timpul verii:
- instaleaza in acvariu un aerator care sa imbunatateasca schimbul de gaze de la suprafata apei si care sa creasca cantitatea de oxigen dizolvat din apa,
- indeparteaza capacul acvariului si instaleaza un ventilator care sa trimita aer racit pe suprafata apei (ai grija ca nivelul apei sa fie mai mic decat de obicei pentru ca pestii sa nu sara),
- pune gheata sau apa rece intr-o punga si plimba punga prin acvariu.
Atentie! Ai grija sa nu scazi temperatura apei din acvariu cu mai mult de 2-3 grade Celsius intr-un interval de 4 ore, pentru a nu provoca soc termic pestilor. De asemenea, nu adauga direct cuburi de gheata in apa de acvariu, decat daca le creezi cu apa declorinata sau cu osmoza inversa.
- fa schimburi partiale de apa in cantitati mici, folosind apa mai rece. Din nou, atentie la racirea prea brusca a apei din acvariu!
- redu puterea incalzitorului, insa nu il opri de tot, pentru a nu favoriza aparitia parazitilor in apa,
- redu numarul de ore de functionare a instalatiei de iluminare pentru acvariu,
- trage draperiile daca acvariul se afla in zona geamului,
- instaleaza un cooler in acvariu si ai grija sa il setezi astfel incat sa nu reduca brusc temperatura apei.
Asadar, cum mentii temperatura scazuta a apei din acvariu? Acestea sunt cele mai bune tehnici. Regula de baza de la care nu trebuie sa te abati sub nicio forma este scaderea graduala, nu brusca, a temperaturii apei de acvariu. Speram ca te-au ajutat sfaturile noastre. Suntem aici daca ai si alte intrebari.
Adauga Comentariu