Multi posesori de acvarii se confrunta cu problema putrezirii sau topirii frunzelor plantelor de acvariu. Acestea se fac maronii si parca le vezi cum se contopesc cu apa si dispar treptat, lasandu-te cu o planta moarta in urma. Chiar a murit planta sau e doar o faza normala prin care trece? Afla totul despre putrezirea plantelor de acvariu din acest articol!
Cum previi putrezirea plantelor de acvariu?
Incepatorii in acvaristica arunca deseori plantele de acvariu ale caror frunze au murit si s-au descompus. In acest fel, ei vor sa inlature materia organica moarta din acvariu, crezand ca planta este irecuperabila.
Totusi, avem o veste buna. Nu mai arunca plantele de acvariu pe care le vezi ca putrezesc incepand de la frunze! De fapt, in cazul celor mai multe plante, acesta este un proces normal care apare atunci cand transplantezi radacinile intr-un nou ecosistem. Este o faza, un ciclu prin care trece. Planta isi va pierde anumite frunze si va avea un aspect de natura moarta, insa, daca o lasi in acvariu inca vreo 2-3 saptamani, vei observa ca apa frunzulite noi, verzi, sanatoase.
Pentru a incerca sa previi putrezirea reala a plantelor in acvariu (cea irecuperabila), ar trebui:
- sa stabilizezi apa din acvariu din punct de vedere chimic,
- acvariul tau sa fie ciclat foarte bine,
- sa tunzi plantele atunci cand este necesar (cand se degradeaza la varfuri, cand acopera alte plante, cand isi schimba aspectul in mod negativ etc.),
- sa adaugi nutrienti pentru apa de acvariu in functie de tipul plantelor pe care le cresti,
- instalatia de iluminare sa fie folosita in mod adecvat, cu intensitatea potrivita de lumina pentru fiecare tip de planta din acvariu,
- sa eviti mutarea plantelor.
De asemenea, ai putea lua in considerare si injectarea de CO2 in apa de acvariu. Speram ca te-am ajutat cu aceste informatii.
Adauga Comentariu