Pentru a fi sau a deveni un acvarist de succes in domeniul acvariilor cu apa sarata, ai nevoie de rabdare, perseverenta, planificare si dorinta de a invata. Despre ce? Despre unele dintre cele mai frumoase si mai fragile vietuitoare din lume – despre pestii de apa sarata si corali.
Cum sa fii un acvarist de succes cu un acvariu de apa sarata?
Daca deja ai sau ai avut un acvariu de apa dulce, probabil te simti relaxat si increzator. Nu poate fi chiar asa diferit, nu-i asa? Cat de greu poate fi sa devii un acvarist de succes cu acvariile sarate dupa ce ai creat un acvariu cu apa dulce functional? Apreciem atitudinea relaxata si increderea, insa nu, nu e chiar asa. Aceste doua tipuri de acvarii chiar sunt foarte diferite.
Daca vrei sa creezi un acvariu de apa sarata de succes, ia in calcul urmatoarele aspecte:
- Cheia consta in crearea unui mediu stabil din punct de vedere bio-chimic pentru vietuitoarele din vas. Evita fluctuatiile de nitriti, nitrati, pH si gH cu orice pret. Vietuitoarele de apa sarata sunt foarte sensibile la acest aspect. De aceea, asigura-te ca ai oricand la indemana un set de teste pentru acvariu.
- In al doilea rand, nu te arunca la specii exotice de pesti si corali daca nu ai cine stie ce experienta cu acvariile sarate. Incepe incet, cu specii putine si potrivite pentru incepatori. Pe masura ce prinzi experienta, mai poti adauga cate ceva. Secretul nu este sa incepi in forta, ci sa fii calculat si sa planuiesti in avans fiecare pas, fiecare noua specie adaugata etc.
- Nu in ultimul rand, nu te arunca din prima la echipamente scumpe, profesionale. Da, vei avea nevoie de multe accesorii de acvariu. Insa poti foarte bine sa te descurci si cu unele care sa nu iti dea bugetul peste cap. De exemplu, la MagazinAcvaristica.ro gasesti tot ce ai nevoie la cel mai bun raport pret-calitate.
Acestea fiind spuse, iti uram succes cu noul tau acvariu cu corali!
Adauga Comentariu