Multe vietuitoare din acvariu necesita anumiti parametri ai pH-ului pentru a trai si a fi sanatoase. In acest articol, vom discuta despre cand si cum scazi valoarea pH-ului din acvariu, astfel incat sa ai un ecosistem sanatos si echilibrat.
Ce este pH-ul?
pH-ul reprezinta, de fapt, activitatea ionilor de hidrogen dintr-un lichid. Pe baza acestui parametru, spunem ca un lichid, apa in cazul acvariilor, este acida, bazica sau alcalina. pH-ul este masurat pe o scala de la 0 la 14. Punctul neutru este la 7. Ce este sub 7, are o valoare acida. Ce este peste 7, are o valoare alcalina.
Pentru cele mai multe acvarii, valoarea potrivita a pH-ului este intre 6 si 8. Asadar, o valoare cat mai apropiata de neutru este considerata a fi potrivita. Totusi, in functie de ce plante si ce vietuitoare sunt in acel acvariu, valoarea corecta poate fi mai mica sau mai mare.
Apa de robinet se inscrie ca pH in aria lichidelor alcaline. De obicei, apa de robinet are valoarea pH-ului intre 7 si 8.5. Asadar, pentru a o folosi in acvariu, este necesar sa scazi valoarea pH-ului. Cum faci acest lucru?
Cum scazi valoarea pH-ului din acvariu?
Pasii necesari pentru a scadea valoarea pH-ului din acvariu sunt urmatorii:
- Initial, este necesar sa faci teste ale apei din acvariu. Poti folosi teste pentru acvariu ca sa afli atat pH-ul apei, cat si alti parametri de interes.
- In functie de rezultate obtinute, foloseste aditivi speciali pentru apa de acvariu. Respecta cu strictete cantitatile si indicatiile pentru a ajunge exact la valoarea pH-ului pe care o doresti.
- Refa testele de apa pentru a te asigura ca toti parametrii sunt acum normali si corecti. Testarea apei ar trebui sa aiba loc o data la cateva zile in cazul acvariilor mici si saptamanal pentru acvariile mari.
De asemenea, ai putea lua in calcul si folosirea apei demineralizate pentru a evita problemele de pH in acvariu.
Adauga Comentariu