Ai un acvariu frumos aranjat si ai grija atat de plante, cat si de pesti. Totusi, plantele de acvariu mor una cate una, iar acest lucru te intristeaza si te frustreaza. De ce mor plantele din acvariu? Afla raspunsul din acest articol si citeste ce poti face ca sa previi acest lucru!
De ce mor plantele din acvariu?
Iata cauzele pentru care mor plantele din acvariul tau, impreuna cu solutiile la care poti recurge:
- deficienta de nitrogen – se manifesta prin ingalbenirea frunzelor de la baza plantelor de acvariu. Cauzele sunt fie schimbarea prea deasa a apei din acvariu fara sa folosesti teste pentru apa de acvariu sa vezi daca intr-adevar trebuie schimbata, fie cantitatea insuficienta de fertilizanti de acvariu. Solutia: testeaza apa!
- deficienta de fier – se manifesta prin ingalbenirea frunzelor proaspat iesite. Solutia: adauga fertilizanti de acvariu cu mult fier.
- deficienta de potasiu – se manifesta prin aparitia pe frunze a unor mici bubite maronii sau galbene. Solutia: adauga fertilizanti de acvariu cu mult potasiu.
- deficienta de fosfat – frunzele de la baza plantei devin galbene cu pete maronii. Solutia: adauha fertilizanti de acvariu bogati in fosfat.
- deficienta de magneziu – frunzele de la baza plantele se decoloreaza si se deschid la culoare (devin verde-deschis translucent). Fertilizantii de acvariu contin in mod normal cantitati insemnate de magneziu, asa ca ai putea pur si simplu sa cresti cantitatea de fertilizant in acvariu. Suplimentele cu magneziu sunt necesare doar in cazurile avansate de deficienta.
- deficienta de calciu – daca frunzele noi ies rasucite, contorsionate, atunci te confrunti cu deficienta de calciu in acvariu sau cu o apa prea dura. Solutia: poti adauga in acvariu fie suplimente cu calciu, fie corali sfaramati. Acestia se vor descompune in timp si vor oferi apei de acvariu calciul care ii lipseste.
Aplicand aceste reguli simple, plantele din acvariul tau nu vor mai muri, iar tu te vei bucura de un acvariu superb!
Adauga Comentariu