Ai observat o decolorare a crevetilor din acvariul tau? Nu e niciun motiv de panica! In acest articol, iti vom spune cum si de ce se intampla acest lucru. De asemenea, iti vom oferi solutii pentru a indeparta decolorarea crevetilor din ecosistemul tau.
Cauzele decolorarii crevetilor
Principalele cauze ale decolorarii crevetilor sunt urmatoarele:
- Variatia temperaturii apei in timpul transportului crevetilor. Tu ai cumparat creveti in nuante superbe, insa acasa te-ai trezit cu creveti galbui sau chiar transparenti. Cum se poate asa ceva? Temperatura fluctuanta a apei in timpul transportului este de vina. Aclimatizandu-i corect in acvariul tau, treptat, crevetii isi vor reveni la culoarea lor superba.
- Varsta crevetilor. Cei frumos colorati sunt adulti. Totusi, in magazine se vand de obicei creveti tineri. De aceea, nuantele lor sunt mai pale. Ia-i cu incredere acasa! Pe masura ce se vor maturiza, culorile lor vor fi tot mai intense.
- Stresul. Un crevete stresat va avea nuante mai pale. Insa de la ce poate fi stresat un crevete de acvariu? Ei bine, motivele pot fi multe. De la hranirea incorecta, pana la lipsa spatiului, prezenta unor specii care ii ataca, temperatura incorecta a apei – toate acestea sunt motive de stres.
- Desi nu ai crede, substratul are o influenta asupra culorii crevetilor. Daca folosesti un substrat negru de acvariu, vei vedea cum nuantele crevetilor sunt tot mai aprinse si mai frumoase. Daca in schimb vei folosi un substrat deschis ca nuanta, la fel de pali vor fi si crevetii.
- Parametrii apei sunt si ei foarte importanti. Trebuie sa adaptezi nivelul de pH, de oxigen, de nitriti/nitrati etc in functie de speciile de creveti din acvariu. Acesta fiind tot un factor de stres, daca nu ai valorile echilibrate in acvariu, crevetii isi vor pierde nuanta lor superba.
Acestea sunt principalele cauze pentru decolorarea crevetilor si masurile pe care le poti lua pentru a preveni pierderea culorii acestor vietati minunate de acvariu.
Adauga Comentariu