Esti incepator in acvaristica si inca iti cauti stilul de aquascaping? Afla din acest articol care sunt TOP stiluri de amenajare a acvariilor si vezi care te defineste cel mai bine!
GHID: top stiluri de aquscaping
Ce inseamna aquascaping? Acest termen se refera la arta de a seta, a decora si a aranja un set de elemente (plante acvatice, pietre, bucati de lemn etc.) intr-un mod placut din punct de vedere estetic inauntrul unui acvariu.
Regulile de baza pentru aquascaping sunt:
- proportia (este necesara o proportie de spatiu liber pe masura spatiului ocupat de elementele de decor pentru acvariu),
- simplitatea (mai putine elemente de decor inseamna mai multa eleganta),
- varietatea (pentru ca acvariul sa nu devina plictisitor),
- perseverenta (construieste si reconstruieste acvariul pana atingi perfectiunea),
- stilul (urmand un stil anume, vei obtine un rezultat mai bun).
Care sunt top stiluri de aquascaping? Iti spunem in continuare:
- Stilul Olandez – necesita cunostinte avansate de acvaristica. Are la baza plante cu tulpina care se completeaza unele pe altele in materie de forma si culoare. Deseori, exista un punct focal format dintr-o planta mare sau colorata in jurul careia sunt dispuse toate celelalte elemente. Este perfect pentru bancurile de pesti, care vor atrage atentia asupra diverselor zone ale acvariului. Are straturi mai inalte de vegetatie denumite „strazi olandeze”.
- Stilul natural – isi propune sa recreeze un peisaj existent si sa il transpuna in mediul acvatic. Are un punct focal de regula. Este potrivit pentru orice pesti.
- Stilul Iwagumi – este cel mai dificil stil de obtinut si intretinut. Este caracterizat de o serie de pietre asezate in mod minimalist pe o vegetatie joasa. Este potrivit pentru bancurile de nano-pesti.
- Stilul jungla – este cel mai simplu de realizat. Seamana cu un peisaj din jungla, in care multe specii de plante asezate aparent intamplator se lupta pentru lumina si resurse. Plantele sunt inalte, cu frunze late, iar pestii sunt diversi.
- Stilul biotopic – este potrivit pentru incepatori. Reproduce un peisaj natural, cu flora, fauna si elemente de decor din lemn si piatra.
Adauga Comentariu