Afla mai jos cateva dintre greselile frecvente in acvaristica, plus solutii ca sa le eviti. Daca vrei sa afli si alte informatii, le gasesti in articolele precedente din serie, tot pe blogul nostru.
Greseli frecvente in acvaristica – vezi cum sa le eviti (Partea a IV-a)
Iata urmatoarele greseli frecvente in acvaristica:
- faci cumparaturi din impuls
Vezi un pestisor dragut si decizi sa il cumperi instant. Ajungi acasa, il pui in acvariu si constati ca ceilalti il ataca. De ce se intampla asta? Pentru ca nu ai acordat timp informarii inaintea cumpararii lui.
Sfatul nostru este ca intotdeauna sa te informezi inainte de a adauga un nou peste in acvariu, pentru a vedea daca este sau nu compatibil cu ceilalti pe care deja ii ai. De asemenea, afla cat de mare va creste noul peste si daca acvariul tau este compatibil cu dimensiunea lui viitoare. Afla daca are anumite necesitati speciale (un anumit pH al apei, o anumita hrana) pentru a te asigura ca ii poti oferi aceste conditii. Dupa ce ai la indemana toate aceste informatii, poti lua in siguranta decizia de a-l cumpara si a-l aduce acasa.
- lasi lumina acvariului aprinsa non-stop
Ca orice alta fiinta, si pestii au nevoie de o perioada din zi in care sa se odihneasca, pe intuneric. Preferabil este ca in fiecare zi intervalul acesta sa fie intre aceleasi ore, asa cum pestii ar avea intervalul de odihna in mediul natural. Daca lasi lumina acvariului aprinsa non-stop, vei stresa pestii, ii vei agita si, nu in ultimul rand, vei avea o problema cu algele in acvariu (nu uita ca acestea cresc in lumina, iar lumina excesiva le va face sa creasca haotic).
De aceea, iti recomandam sa instalezi iluminare pentru acvariu cu timer. Asa vei putea automatiza procesul de aprindere si stingere a luminii. Daca vrei sa tii noaptea acvariul aprins ca lampa de noapte, atunci trebuie ziua sa tii draperiile trase, pentru a lasa timp de odihna pestilor.
Adauga Comentariu