Dupa cum stii deja din articolele noastre anterioare despre iepurii de mare, acestia sunt nevertebrate pasnice. Nivelul lor de agresivitate este extrem de scazut, practic inexistent. In afara de faptul ca darama din neatentie tot ce prind in cale, nu exista riscul de a face rau colegilor de acvariu. Afla mai multe in continuare despre arma biologica a unui iepure de mare!
Iepure de mare – arma de aparare biologica
Totusi, acest nevertebrat are o arma naturala pe care o foloseste instinctiv si care poate face rau colegilor de acvariu. Iepurii de mare, atunci cand se simt amenintati de alte specii, stropesc cu o cerneala toxica. Da, cerneala, exact ca sepia. Ei nu lupta in caz de pericol, ci se grabesc spre o ascunzatoare. Cerneala pe care o lasa in urma are rolul de a-i ascunde si de a-i deruta pe atacatori.
Totusi, aceasta cerneala este toxica pentru apa, vietuitoare si plante. Acvariul tau nu va fi intr-o stare prea buna daca iepurele nostru s-a simtit amenintat si a eliberat in apa aceasta toxina. Ce e de facut? Ei bine, singura solutie este sa fie pus in acelasi acvariu cu specii care sa nu il streseze si sa nu il atace. In acest fel, el nu va avea motiv sa excrete acea cerneala toxica.
Ce faci totusi daca a avut deja loc o aruncare de cerneala de iepuri de mare in apa de acvariu? Raspunsul sta intr-un filtru de calitate pentru acvariu, preferabil unul cu carbune. Trece rapid toata apa prin filtru, apoi arunca filtrul cu totul si schimba-l iarasi. Cel mai probabil, in timpul filtrarii vei pierde oricum cativa pesti, dar per ansamblu acvariul tau va fi salvat. Atat de toxica este cerneala acestui urias pacifist.
Acum ca stii toate aceste lucruri, ce parere ai? Ti-ai lua un iepure de mare in acvariu?
Adauga Comentariu