Daca vrei un nevertebrat interesant si rar pe care sa il adaugi in acvariul tau, iepurele de mare merita o atentie speciala. Mai ales daca esti un acvarist exprimentat. De ce? Pentru ca aceasta este una dintre cele mai dificile vietati de crescut intr-un acvariu! Afla totul despre iepurii de mare citind in continuare!
Iepurele de mare – un nevertebrat interesant
Se spune ca nu oricine poate (sau vrea) sa tina un iepure de mare in acvariul sau. Iar acest lucru este perfect justificabil. Nu doar ca au cerinte de ingrijire foarte stricte pentru a supravietui. Dar acesti nevertebrati pot elimina anumite substante toxice in apa de acvariu care iti pot da peste cap tot zen-ul din ecosistemul pe care ai muncit sa il creezi.
In afara acestor riscuri, iepurii de mare au si un aspect… ciudat. Nu tuturor acvaristilor le place cum arata aceasta specie. Probabil trebuie sa ai un gust special pentru raritati ca sa iti placa iepurii de mare. Sau pur si simplu sa poti vedea frumusetea lor interioara mai degraba decat pe cea exterioara.
Oficial, iepurele de mare se numeste Aplysia. Si nevertebratele din specia Dollabella si alte specii sunt numiti generic tot iepuri de mare. Te intrebi cat de mare creste o astfel de vietate? Afla ca poate ajunge lejer si la 40 de cm! Asadar, necesita un acvariu de dimensiuni foarte mari. Acesta este un alt motiv pentru care nu ai sa gasesti prea des un iepure de mare pe care sa il poti admira. Un acvariu de la 300 de litri in sus este potriti pentru acest nevertebrat.
Nivelul lor de agresivitate este unul scazut. Cel mai activ comportament este pe timpul noptii. Durata de viata la care te poti astepta este de aproximativ 6 ani. Ca inmultire, iepurele de apa este hermafrodit. Tu ti-ai lua un astfel de nevertebrat in acvariul tau?
Sursa foto: Wikipedia
Adauga Comentariu