Nu exista priveliste mai linistitoare decat cea a unui banc de pesti inotand in propriul tau acvariu, in propriul tau living. Viata merita traita chiar si pentru acest lucru. Totusi, cine conduce un astfel de grup de pesti? Cum sunt ei organizati? Cine decide cand se schimba brusc directia de deplasare a intregului banc? De ce nu toti pestii traiesc in bancuri? Afla informatii interesante despre bancurile de pesti din acest articol!
Informatii interesante despre bancurile de pesti
Motivul pentru care unii pesti traiesc in bancuri si altii nu inca asteapta sa fie descoperit de oamenii de stiinta. Se presupune ca uni pesti traiesc doar in banc pentru protectie impotriva pradatorilor si pentru a gasi mai usor hrana. Cu cat mai multi ochi, cu atat mai bine! Inmultirea se desfasoara mai usor in banc si hidrodinamica fiecarui peste este mai eficienta atunci cand se deplaseaza in banc.
Daca tii singur in acvariu un peste care in mod natural traieste in bancuri, el va fi foarte stresat si nefericit. Indiferent de conditiile perfecte din acvariu si de hrana de calitate, cel mai probabil se va imbolnavi de la stresul de a fi singur. De aceea, te rugam sa cresti pestii din aceste specii in bancuri de minim 5-6 exemplare pentru a nu-i face nefericiti.
Cum se misca in aceeasi directie pestii dintr-un banc? Au un lider care dicteaza pentru intregul grup? Ei bine, nu. Fiecare peste din banc are rang egal si toti sunt „interconectati” intre ei prin vaz, auz, miros si feromoni. Ei fac exact ce face vecinul lor, in orice moment, de aceea bancul de pesti se misca precum un singur organism.
Tu ai in acvariul tau un banc de pesti? Cati pesti ai si din ce specie? Daca ai nevoie de informatii suplimentare, contacteaza-ne oricand! Suntem aici pentru tine.
Adauga Comentariu