Atunci cand esti la inceput in acvaristica si incepi sa iti construiesti propriul ecosistem, este usor sa uiti de luminile de acvariu. Incepi sa alegi dimensiunea acvariului, apoi alegi pestii, apoi decizi ce decoratiuni iti plac. Si asa, e usor sa scapi din vedere iluminatul acvariului, care e unul dintre pilonii de baza ai unui ecosistem sanatos. De aceea, in acest articol vom oferi cateva sfaturi speciale pentru incepatori in ceea ce priveste iluminarea acvariului.
Luminile de acvariu – sfaturi pentru incepatori
Atunci cand instalezi lumini de acvariu, scopul nu e neaparat sa vezi tu mai bine ce se intampla in vas. Este si asta important, insa in primul rand luminile ajuta la crearea unui ecosistem sanatos. Acest lucru este valabil in special pentru acvariile care vor contine si plante vii. De asemenea, daca acvariul tau va gazdui pesti tropicali, luminile sunt la fel de importante. Ele te vor ajuta sa simulezi habitatul natural al acestor pesti, astfel incat sa ii ai sanatosi mereu.
Incepatorii ar trebui sa aiba in vedere urmatoarele aspecte atunci cand aleg luminile de acvariu:
- Numarul de lumeni si gradele Kelvin. Lumenii vor oferi intensitatea luminii, care trebuie sa fie suficienta pentru a ajunge la fundul acvariului tau. Gradele Kelvin se refera la culoarea luminii.
- Tipul de montaj al luminilor. Unele se prind cu clipsuri de acvariu. Acestea sunt potrivite pentru acvariile nano si acvariile mici. Altele se monteaza pe lateralele acvariului sau pe capac. Acestea sunt de obicei mai puternice si sunt potrivite pentru acvariile medii spre mari. De asemenea, exista si lampi care se suspenda deasupra acvariului. Acestea creeaza un efect dramatic, profesional. Sunt potrivite pentru acvariile foarte adanci, adesea din institutiile de profil.
Daca intelegi aceste lucruri, atunci esti pregatit sa alegi primele tale lumini de acvariu. Noi, la MagazinAcvaristica.ro, iti stam la dispozitie cu cele mai bune oferte!
Adauga Comentariu