Fiecare iubitor de medii de viata acvatice in propria casa isi doreste un acvariu cat mai colorat. Cu cat mai variat si mai frumos, cu atat mai bine! Din acest motiv, un subiect interesant de avut in vedere cand alcatuiti un acvariu variat in materie de specii este reprezentat de melcii de acvariu.
Melcii de acvariu sunt intotdeauna un subiect controversat printre detinatorii de astfel de medii de viata. Iubitorii acestor mici specii de animalute vor iubi insa acest articol informativ despre ei.
Informatii utile despre melcii de acvariu
Familia melcilor de acvariu este impartita in mai multe categorii: Asolene, Marisa, Felipponea si Pomacea. Acestea fac parte din zone precum America Centrala, America de Sud, Sudul Statelor Unite si Indiile de Vest. Speciile Afropomus, Saulea si Lanistes fac parte din zona Africii, acestea fiind principalele zone de origine.
In ceea ce priveste diferentierea sexului melcilor, in general, contrar opiniei generale, acestia nu sunt toti hermafroditi. Exemplul ideal in acest sens sunt melcii de acvariu, ei nefiind, insa, unicii in cauza. Cu toate acestea, facerea unei diferente intre sexele melcilor de acvariu strict dupa diferentieri fizice este foarte grea, daca nu imposibila. Vestea buna este ca se poate observa comportamentul melcilor in grup si se poate realiza aceasta diferentiere in functie de comportamentul lor la imperechere. Sau, si mai usor, se poate observa femela in momentul depunerii oualor. Acest lucru este extrem de important pentru crescatorii de melci de acvariu care doresc sa ii imperecheze corespunzator in acvariu, in vederea inmultirii acestora.
O alta veste buna este ca melcii de acvariu sunt, in general, creaturi pasnice. Acesta este motivul pentru care, daca ii puneti intr-un acvariu cu alte specii pasnice, nu ar trebui sa aveti nicio problema cu ei. Cu toate acestea, la fel ca alte specii de animale marine, melcii pot fi usor posesivi si teritoriali. Nu uitati de recomandarile noastre anterioare in ceea ce priveste spatiile cu un nivel mai ridicat de intimitate, de tipul scorburilor si al altor accesorii pentru acvariu in care sa se poata ascunde la nevoie.
Ai si alte intrebari despre melcii de acvariu? Sunt aici sa iti raspundem. Cu drag!
Adauga Comentariu