Dupa ce amenajezi acvariul, trebuie sa stabilesti un program de mentenanta. Adaugarea de nutrienti, curatarea plantelor, schimburile de apa, verificarea filtrelor – toate acestea trebuie facute regulat. In acest articol, ti-am pregatit o lista cu activitatile care trebuie facute, cand trebuie facute si cat timp iti vor lua aceste activitati. Speram sa te ajute acest articol despre mentenanta unui acvariu cu plante naturale!
Mentenanta unui acvariu cu plante naturale
Te ajutam sa iti formezi o rutina zilnica, saptamanala si lunara de mentenanta a unui acvariu cu plante naturale. In acest mod, te vei bucura de un ecosistem sanatos si care arata perfect.
Lista de activitati zilnice – 5 minute:
Cei mai multi acvaristi hranesc pestii dimineata. De doua-trei ori pe saptamana, poti adauga nutrientii pentru plante de acvariu o data cu hrana pentru pesti. Daca ai un acvariu cu plante naturale, trebuie sa adaugi zilnic doza necesara de CO2, manual sau automat. Asigura-te ca temporizatorul de lumini functioneaza. Adauga apa osmotizata sau deionizata pentru a suplimenta apa care s-a evaporat (doar in cazul acvariilor fara capac).
Lista de activitati saptamanale – o ora:
Testeaza apa (pH, duritate, nitrati, fosfati, fier) si ia masuri pentru corectarea nivelurilor (adaugarea de filtre, schimburi mai dese de apa, adaugarea de conditioneri in acvariu etc.). Indeparteaza algele de pe pereti si de pe decoratiuni. Fa schimburile de apa care se impun. Verifica cilindrul de CO2. Curata plantele.
Lista de activitati lunare – doua ore:
Dupa ce faci activitatile de mentenanta saptamanale, o data pe luna trebuie sa le adaugi si pe acestea: inlocuirea sau curatarea in otet a difuzorului de CO2, adaugarea de noi plante sau pesti.
Facand toate aceste activitati de mentenanta in mod regulat, vei avea un acvariu sanatos, cu pesti fericiti si plante luxuriante. Ai nevoie si de alte informatii? Suntem aici pentru tine!
Adauga Comentariu