Foarte multi incepatori sau necunoscatori in ceea ce priveste pestii de acvariu fac una din cele mai frecvente greseli. Care e aceasta? Aceea de a amesteca speciile de pesti in acelasi acvariu. Desi pestii sunt, in general, animale pasnice, nu trebuie uitat ca exista specii de pesti extrem de teritoriale si agresive. Acestia nu accepta nici macar prezenta unui peste din aceeasi specie, daramite pesti din alte specii. De aceea, astazi dorim sa vorbim despre tipuri de pesti de acvariu singuratici.
1. Betta Splendens
Pe cat sunt de frumoase aceste exemplare, pe atat sunt de teritoriale si agresive, inclusiv cu alte exemplare ale aceleiasi specii. Chiar si atunci cand sunt in perioadele de imperechere, masculul si femela trebuie sa fie introdusi sub supraveghere. Sau cel putin pana in momentul in care se obisnuiesc unul cu celalalt.
2. Piranha
Aceasta specie este reprezentativa pentru tipurile de pesti de acvariu singuratici. Vestea buna este ca, in ciuda reputatiei lor de carnivori agresivi, acestia nu au probleme cu pestii din aceiasi specie. Vestea mai putin buna este ca nu vor ezita sub nicio forma sa atace pesti din specii mai mici. Asadar, daca doriti un peste Piranha, este indicat ori sa il cresteti singur, ori cel mult cu alte exemplare din specia proprie.
3. Oscar
Pestii Oscar sunt complecsi, deoarece cresc foarte repede, motiv pentru care este indicat sa fie crescuti intr-un acvariu de dimensiuni mari. Pe de alta parte, acesti pesti nu accepta prezenta altor pesti, nici macar din aceeasi specie, motiv pentru care, pentru a evita ulterioara plictiseala ce poate aparea, noi recomandam ca acesti pesti sa aiba in jurul lor jucarii speciale.
4. Pestele Paradis
Contrar numelui, acest tip de peste nu este paradisiac, deoarece acest peste este extrem de teritorial, de agresiv si de intolerant cu specii de pesti mai mici. Cu exceptia rechinilor de acvariu, nicio alta specie de pesti nu va avea sanse de supravietuire daca va fi amplasata in acelasi acvariu cu acest tip de peste.
Adauga Comentariu