Orice iubitor si posesor de acvarii isi pune intrebarea inevitabila referitoare la prezenta scoicilor in propriul acvariu. Da sau nu? Este bine sa se afle scoici in acvariu sau nu chiar? Parerile pe aceasta tema, la fel ca in cazul oricarei alte teme, de altfel, sunt impartite. Si pe buna dreptate. In cele ce urmeaza, va vom explica de ce uneori e bună prezenta scoicilor in acvariu, iar in alte cazuri, nu.
Scoicile sunt elemente de apa sarata
In primul rand, scoicile sunt elemente de apa sarata. Ne putem da usor seama de acest lucru daca ne gandim unde le gasim, in elementul lor natural, cel mai des. Este adevarat ca exista si scoici de apa dulce. Totusi, cele mai frumoase, care atrag atentia posesorilor de acvarii si care starnesc dorinta de a le adauga in acvariu, sunt cele de apa sarata.
Asadar, este important, inainte sa adaugati o scoica in acvariul dumneavoastra, sa va hotarati ca doriti un acvariu cu apa sarata. Atunci cand luati aceasta decizie, trebuie avut in vedere ca va afecta si tipul de pesti pe care ii veti detine in acvariul respectiv. Bineinteles, pestii de apa dulce nu pot trai in apa sarata.
Scoicile se dizolva in apa
In al doilea rand, scoicile se dizolva in apa. Datorita cantitatii mari de calciu pe care o au in structura lor, in momentul dizolvarii in apa din acvariu, fac sa creasca duritatea apei. Asadar, este important ca in acest acvariu sa aveti pestisori rezistenti la apa dura. Daca pestisorii pe care ii aveti deja nu fac fata cu brio la o apa dura, riscati sa ii pierdeti. Si asta doar pentru moftul de a avea o scoica frumoasa de decor.
Ideal este sa va hotarati asupra ideii de scoici in acvariu inainte sa cumparati efectiv pestisorii care vor trai in el. Prezenta unei scoici schimba absolut tot si afecteaza tot mediul. Asadar, intai scoicile, apoi pestii! Indiferent ce hotarati, noi suntem aici sa va ajutam! Acvariul perfect este la un pas distanta!
Adauga Comentariu