Asa cum am discutat in acest articol, carantinarea pestilor este esentiala ori de cate ori vrei sa aduci in acvariu un nou peste. Totusi, care este procedura corecta pentru a carantina un peste de acvariu? Afla totul din acest articol!
Procedura corecta pentru a carantina un peste de acvariu
Iata care este, pas cu pas, procedura corecta pentru a carantina un peste de acvariu:
- Ai nevoie de un acvariu secundar. Cu cat mai mare posibil, cu atat mai bine. Acest acvariu trebuie sa fie complet organizat cu filtre si sisteme de incalzire ca orice acvariu. Inainte de a adauga pestele nou inauntru, trebuie ca acvariul secundar sa fie deja ajuns in punctul de echilibru bio-chimic. Ar trebui sa montezi si un aerator (unele medicatii scad nivelul de oxigen din apa). De asemenea, indeparteaza mediul de carbon de la filtru, deoarece va scadea eficienta eventualei medicatii din apa.
- Decoreaza acvariul secundar pentru a avea locuri in care noul locuitor sa se poata ascunde. Alege decoratiuni din plastic sau ceramica. Evita decoratiune poroase, precum cele din roca, deoarece vor absorbi medicatia data pestelui (in caz ca va fi nevoie sa ii dai vreo medicatie).
- Lasa luminile acvariului difuze sau chiar inchide-le de tot. Pestele nou-venit va fi mai calm daca nu are lumina intensa asupra lui. In plus, lumina favorizeaza dezvoltarea eventualelor organisme daunatoare pe care le poate aduce cu sine noul peste.
- Perioada de carantina trebuie sa fie de minimum 30 de zile.
- In tot acest timp, ai grija sa folosesti echipamente separate pentru acest acvariu secundar, pe care sa nu le folosesti in acvariul principal. Exemple: plasa, unealta cu care curati algele etc.
- Dupa ce lucrezi in acvariul secundar, spala-te bine pe maini pana la umeri, abia apoi poti sa lucrezi in acvariul principal. Astfel, vei evita contaminea acvariului mare – iar acesta este chiar scopul carantinarii pestilor!
Daca vei respecta aceasta procedura pentru carantinarea unui peste de acvariu, nu vei avea nicio infestatie, niciodata!
Adauga Comentariu