Deseori primim de la clientii nostri intrebari legate de cel mai important element dintr-un acvariu. Mai exact, despre apa folosita la acvariu. De aceea, vom oferi in acest articol cateva recomandari importante referitoare la sursele pe care le poti folosi pentru a-ti completa nivelul de apa din acvariu.
Apa de la robinet este buna pentru acvariu?
Cu siguranta, aceasta solutie este cea mai la indemana pentru orice acvarist din lume. Da, apa de la robinet este buna pentru acvariu, insa, atentie! Aceasta trebuie tratata cu conditioneri pentru apa. De ce? Pentru ca in mod uzual se adauga clorina si cloramina in aceasta apa pentru a o face potabila. De asemenea, apa de la robinet contine fosfati si alte elemente. De aceea, este foarte important sa o aduci in parametrii necesari atunci cand o folosesti pentru acvariu.
Apa osmotizata si deionizata
Aceste tipuri de apa de acvariu implica anumite costuri suplimentare. Da, si aceste tipuri de ape sunt foarte potrivite pentru folosire, insa, in cazul unui acvariu cu apa dulce, trebuie efectuata o remineralizare a apei osmotizate sau/si deionizate.
Apa distilata este buna pentru acvariu?
Depinde. Apa distilata este intr-adevar cea mai pura apa. Are un cost mai ridicat decat apa de la robinet, insa este relativ usor de gasit, chiar si in supermarketuri generaliste. Prin distilare, apa ramane demineralizata. Este necesara remineralizarea. In lipsa folosirii unui conditioner adecvat pentru aceasta apa, nivelurile de pH vor varia foarte mult. De aceea, in acvariile mici nu este recomandata apa distilata – schimbarile de pH se vor propaga rapid si incontrolabil. In cazul unui acvariu mare sau foarte mare, da, ai putea incerca sa stabilizezi aceasta apa si sa o folosesti cu succes.
Apa de izvor imbuteliata
Aceasta optiune este probabil cea mai buna si cea mai lipsita de riscuri. Apa imbuteliata este purificata si remineralizata, pentru a avea gustul placut cu care suntem obisnuiti. In general, apa imbuteliata indeplineste standardele necesare intr-un acvariu. Apa luata de noi direct de la izvor trebuie testata in ceea ce priveste mineralele din compozitie.
Succes!
Adauga Comentariu