Atunci cand vrei sa adaugi creveti in acvariul tau, prima intrebare care apare este: care e substratul pentru creveti cel mai potrivit? Sau, cel putin, aceasta ar trebui sa fie prima intrebare. De ce? Deoarece, atunci cand ai creveti in acvariu, lucrurile se vor schimba putin fata de un acvariu clasic.
Substratul pentru creveti
Substratul unui acvariu nu are rol doar de design, asa cum multi cred. De fapt, substratul are rolul principal de a recrea habitatul natural al vietuitoarelor acvatice, pentru confortul lor. Asadar, substratul pentru creveti pe care te gandesti sa il alegi ar trebui sa fie cat mai asemanator conditiilor din salbaticie. Totodata, alegerea substratului potrivit va ajuta si la curatarea apei si mentinerea ei in parametrii optimi pentru creveti.
Asadar, care substrat este cel mai potrivit pentru creveti? In primul rand, poti alege atat un substrat activ, cat si unul pasiv. Primul are puterea de a influenta calitatea apei, al doilea – nu. Ambele au avantaje si dezavantaje. Sa le vedem pe rand:
Substratul activ are proprietarea a duce apa de acvariu spre un pH ceva mai acid. Acest lucru te ajuta in mod special daca folosesti apa de la robinet pentru acvariul tau. Totusi, trebuie sa fii atent la ce creveti ai in acvariu. De exemple, substratul activ este ideal pentru crevetii-albina si crevetii taiwanezi. In schimb, crevetii Sulawesi si cei din genul Neocaridina nu vor supravietui cu un substrat activ in acvariu.
Substratul pasiv este considerat a fi potrivit pentru crevetii care nu au cerinte si sensibilitati speciale. Bineinteles, trebuie sa tii sub control pH-ul apei cu aditivi speciali.
Iar daca te intrebi daca conteaza culoarea substratului pentru creveti, raspunsul este da. Un substrat mai inchis la culoare va transforma culoarea crevetilor, facandu-i mai colorati si mai aprinsi ca nuanta. Este o reactie naturala a organismului crevetilor la substratul inchis la culoare.
Pentru a-i ajuta in procesul de culegere a hranei de pe fundul acvariului, granulatia substratului ar trebuie sa fie medie, intre 0.4 si 1.2 mm per granula.
Speram ca te-am ajutat cu aceste informatii. Te asteptam in magazinul nostru online!
Adauga Comentariu