Continuam seria articolelor „Totul despre melcii de acvariu” cu partea a II-a!
Totul despre melcii de acvariu – Partea a II-a
Exista tendinta sa impartim melcii de acvariu in „melci buni” si „melci rai”. De fapt, orice melc este bun intr-un fel sau altul pentru acvariu. Pur si simplu nu exista melci rai. Totusi, exista melci care pot face lucruri pentru care nu suntem noi pregatiti: melci care ne mananca plantele naturale din acvariu sau melci care se inmultesc necontrolat si invadeaza ecosistemul. Asta nu inseamna insa ca ei sunt „melci rai”, ci doar ca urmeaza cursul stabilit pentru ei de natura.
Totusi, daca ai grija ce specii de melci introduci in acvariul tau, nu ar trebui sa intampini niciuna dintre aceste probleme.
Cei mai mult melci de acvariu sunt extrem de benefici: mananca algele in exces din acvariu, consuma mancarea nemancata de pesti, ajuta la pastrarea echlibrului chimic al apei de acvariu. Cum aduci melcii in acvariu? Exista doua moduri:
- ii cumperi si ii plasezi in acvariu in mod deliberat, pentru ca iti doresti sa ai melci in acvariu,
- apar „din senin” in acvariul tau, fara ca tu sa fi adus vreun exemplar si fara sa-ti fi dorit acest lucru.
Cum apar melcii pe neasteptate in acvariul tau? Fie ouale lor ajung in substratul pentru acvariu pe care tocmai l-ai achizitionat, fie calatoresc pe plantele si decoratiunile de acvariu si ii introduci in vas fara sa iti dai seama. Si asa, fara sa stii, cresti unul sau mai multi melci! Daca se nimereste sa fie o specie care se inmulteste rapid, vei putea avea supriza sa ai sute sau mii de mici melci in acvariu. Si nu va fi usor sa scapi de ei.
Cum scapi de melcii nedoriti care se inmultesc haotic in acvariul tau? Ei bine, aduci alta specie de melci care sa ii consume. Discutam pe larg in partile urmatoare ale acestei serii de articole despre melci!
Adauga Comentariu