Primim foarte multe intrebari de la clientii nostrii despre melcii de acvariu. De aceea, am decis sa realizam seria de articole „Totul despre melcii de acvariu”. Citeste toate partile acestei serii pentru a afla totul despre melci!
Totul despre melcii de acvariu – Partea I
Daca ai sau vrei sa ai un acvariu, trebuie sa te familiarizezi cu melcii de acvariu. Unii acvaristi ii adora, deoarece sunt consumatori de alge, ajuta la curatarea acvariului si pastreaza echilibrul din ecosistem. Pentru alti acvaristi, melcii reprezinta o pesta care invadeaza acvariul si de care scapi foarte greu. Pentru noi, sunt niste vietati foarte simpatice, care merita atentia noastra.
Majoritatea melcilor de acvariu se adapteaza usor la orice conditii. Asadar, este foarte simplu sa ii creste in acvariul tau cu pesti – pur si simplu se vor adapta la conditiile pe care le oferi pestilor, fara a avea necesitati aparte. Au compatibilitate cu o varietate foarte larga de pesti si nevertebrate.
Melcii au o varietate de culori si marimi. Desi unele specii au reputatia de a se inmulti extrem de rapid, invadandu-ti la propriu acvariul, totusi cele mai multe specii nu fac acest lucru. In orice caz, inainte sa achizitionezi melci pentru acvariul tau, ar trebui sa afli din care specie fac parte. Daca vrei un melc sau doi in acvariu, sigur nu vrei sa te trezesti peste noapte cu 20 sau 60!
In urmatoarele parti ale acestei serii de articole vei invata care sunt asa-numitii „melci buni” si „melci rai”, pe care ar trebui sa ii adopti si pe care ar trebui sa ii eviti. De asemenea, vei invata cateva secrete ale aclimatizarii melcilor in acvariul tau si vei afla care sunt cele mai comune specii de melci de acvariu. Bineinteles, vom vorbi si depsre cum hranesti melcii, cum ii tratezi daca se imbolnavesc si cum sa scapi de melcii nedoriti care iti invadeaza acvariul.
Citeste blogul nostru in continuare!
Adauga Comentariu