Cei mai multi acvaristi folosesc pentru acvariul lor substrat de tipul pietrisului de rau. Totusi, atunci cand avem si plante vii in acvariu, contextul se schimba. Iti spunem in acest articol tot ce trebuie sa stii despre substratul unui acvariu plantat!
5 sfaturi despre substratul unui acvariu plantat
In primul rand, trebuie sa stii ca plantele acvatice au la fel de multa nevoie de un substrat bogat in nutrienti ca si suratele lor terestre. Asadar, daca ai un acvariu plantat, ar trebui sa alegi un substrat de tipul nisipului sau chiar un substrat pentru plante acvatice. Regula de baza este: cu cat substratul din acvariu este mai similar cu cel din salbaticie, cu atat mai bine pentru acea planta.
Un al doilea sfat in ceea ce priveste substratul unui acvariu plantat este ca si aspectul conteaza. De aceea, acvaristii cu experienta folosesc un mic truc. Care este acesta? Sa aseze in fata acvariului un strat mai subtire de substrat. Apoi, spre spatele acvariului, sa ingroase substratul. Rezultatul este un aspect profesional, terasat, foarte placut vizual.
Al treilea sfat in ceea ce priveste substratul unui acvariu cu plante vii este sa folosesti mai multe tipuri de substrat. Acest lucru te ajuta si estetic, dar si functional. De exemplu, multi acvaristi folosesc in fata acvariului un strat subtire de nisip cosmetic (colorat, lucitor). Acesta arata bine vizual. Apoi, in spate, din ce in ce mai gros, va fi un strat de nisip adecvat plantelor.
Urmatorul sfat se refera la granulatia nisipului pentru plante. Pentru ca acestea sa poata dezvolta radacini in mod adecvat, este mai bine ca granulatia nisipului folosit sa fie mai mare. Astfel, nu se va batuci, iar radacinile plantelor vor avea spatiu sa respire.
Ultimul sfat este de ordin estetic. Pentru a infrumusetea partea de jos a acvariului, poti adauga peste nisip, din loc in loc, pietris decorativ. Iti uram succes cu acvariul tau plantat!
Adauga Comentariu