Un acvariu cu corali nu are cum sa fie decat superb, impresionant. Ei bine, poate ca iti trebuie putina experienta pentru a ingriji un astfel de acvariu. Noi, echipa magazinacvaristica.ro, iti vom oferi insa toate informatiile esentiale pentru a te bucura de un acvariu cu corali chiar la tine in casa sau la birou! Astazi vorbim despre coralii de acvariu!
Coralii de acvariu
Exista 6 tipuri de corali care in mod tipic sunt tinuti in acvariile cu apa sarata. Iata care sunt coralii de acvariu pe care ii poti tine in acvariul tau:
- Coralii SPS (Small Polyp Stony – coralii pietrosi cu polipi mici). Scheletul lor este tare, fiind format din carbonat de calciu. Acesti corali sunt considerati dificil de intretinut. Necesita conditii speciale de apa, nutritie, lumina.
- Coralii moi. Spre deosebire de coralii pietrosi, acestia au duritatea aproximativa a unei unghii. Sunt usor de intretinut, neavand nevoi speciale. Sunt recomandati incepatorilor care vor sa invete sa tina corali in acvariu.
- Coralii LPS (Large Polyp Stony – coralii pietrosi cu polipi mari). Acesti corali sunt cei mai indragiti printre acvaristi, deoarece combina robustetea coralilor pietrosi cu supletea coralilor moi. Exista foarte multe specii de corali LPS pe care ii poti creste destul de simplu chiar in acvariul tau cu apa sarata.
- Zoantidele. Acesti corali sunt extrem de colorati, creand o impresie de neuitat in acvariu. Multi acvaristi isi creeaza o astfel de gradina de zoantide in acvariul lor, creand efecte halucinante din culorile acestor corali.
- Coralimorfii (ciupercile de coral). Polipii moi ai acestor corali au forma de ciuperca. Sunt foarte usor de crescut in acvariu. Acvaristii experimentati considera ca sunt chiar prea usor de intretinut, nu aduc nicio provocare, de aceea ii evita. Pentru incepatori, insa, sunt ideali.
- Gorgonele (coralii din specia Alcyonacea). Sunt corali moi, cu textura ca de piele. Nu le place foarte tare in captivitate.
Acestea sunt cele mai comune 6 tipuri de corali de acvariu.
Adauga Comentariu