Parazitul-fluture de acvariu face parte din Gyrodactylus sp. Acesti paraziti invadeaza pielea si branhiile pestelui de acvariu. Se ataseaza de corpul pestelui cu niste brate ca niste ancore, apoi incep sa suga sangele si fluidele corporale ale gazdei. Pestele va deveni slabit si in pericol sa moara. Afla totul despre parazitul-fluture de acvariu din acest articol!
Parazitul-fluture de acvariu
Cum iti dai seama daca acvariul tau este infestat cu acest tip de parazit? Prima data, pestii par ca se decoloreaza. Acest lucru se intampla deoarece parazitul le consuma sangele. In acelasi timp, vei observa o respiratie ingreunata a pestilor, o secretie intensa de mucus pe corpul lor, iar intregul lor aspect este saracacios, cu pete, portiuni insangerate si ciupite.
Din ce cauza apar acesti paraziti de acvariu? Ei bine, cauza nu este de cele mai multe ori una externa, ci una interna. O apa murdara, neschimbata la timp si neoxigenata suficient poate fi mediul perfect de dezvoltare a acestor paraziti. De asemenea, mancarea neadecvata poate produce pestilor o scadere de imunitate, lasand astfel loc aparitiei parazitilor pe pielea lor. Prea multi pesti intr-un acvariu? Mediul perfect pentru infestatia cu paraziti. Pesti agresivi care isi produc rani reciproc? Iata o rana perfecta pentru a dezvolta infectii si paraziti.
Desigur, exista si posibilitatea ca acesti paraziti sa fie introdusi in apa de acvariu o data cu un peste nou venit. De aceea, recomandam carantinarea pestilor de acvariu cel putin 30 de zile inainte de introducerea lor alaturi de ceilalti pesti.
Cum scapi de parazitul-fluture de acvariu? Singura metoda care functioneaza este tratarea apei cu substante chimice adecvate, recomandate de specialisti. In acest mod, scapi si de parazitii maturi si de ouale lor. Pestii se vor recupera, insa trebuie sa ai grija sa nu dezvolte infectii secundare pe locurile ramase fara piele. Iti dorim succes!
Adauga Comentariu